Tips om uw woning meer waard te laten worden

Vanuit Verhuiswereld geven wij u graag enkele tips om uw woning meer waard te laten worden. Er zijn namelijk bepaalde ingrepen die de waarde van een huis kunnen verhogen. Ook als u uw woning niet gaat verkopen, kan dit interessant zijn. De volgende dingen kunt u doen om uw woning meer waard te maken:

Het plaatsen van energiezuinige elementen

Er zijn nog een aantal opties voor uw woning waar renovatie altijd wel van toepassing is, hier is de keuken een onderdeel van.  Let echter goed op dat voordat u hiervoor gaat investeren, indien dit goed zal worden gedaan kunt u dit voor 60 tot 120% terugverdienen. Alles boven de 100% is natuurlijk gunstiger, maar men verkijkt zich vaak met het feit dat een goede keuken niet altijd de duurste hoeft te zijn. Energiezuinige apparaten zijn de beste optie, die gecomplementeerd kunnen worden met een slimme thermostaat en duurzame boiler.

Zorg voor dubbele beglazing

Heeft u nog steeds enkelglas of een oud tochtig raam? Zorg ervoor dat u deze vervangt door dubbele of zelfs driedubbele beglazing. Dit zal in uw voordeel wanneer u van plan bent de woning te verkopen. Zelfs als u niet van plan bent de woning te verkopen, zult u profiteren van het feit dat er goede isolering is. Dit kan zowel geluid als warmte en kou buiten of binnen de deur houden.

Zorg voor betere isolatie

Daarnaast zijn er nog andere manieren naast dubbele beglazing om de waarde van uw woning te verhogen. Isolatie bij kieren en gaten bij deuren, stopcontacten en ingebouwde verlichtingen kunnen ook goed nagekeken worden. Wanneer al deze maatregelen genomen worden, zal dit van grote invloed zijn op de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt). De waarde van deze EPC geeft aan hoeveel energie er nodig is om een woning te ventileren, verlichten en te verwarmen. Als de EPC waarde laag is, is dit beter voor het milieu en uw besparingen. Daarnaast zijn ook andere isoleringen zoals dakisolatie, vloerisolatie, en spouwmuurisolatie van belang bij de EPC waarde.

Extra financiering investeren in uw woning

Uiteraard zult u eerst met uw hypotheekadviseur moeten kijken of u goedkoper uit bent met de rente. Vele financieel experts zullen u laten inzien dat een duurzame investering op lange termijn voordelig zal zijn. Dit betekent dus ook voor uw woning. Voor woningen met een lage EPC-waarde is het vaak mogelijk om een extra hypothecaire lening af te sluiten. Het bedrag wat u dan ontvangt, kunt u investeren in duurzame mogelijkheden, wat resulteert in een verhoogde woningwaarde. U doet dit echter niet voor alleen de woningwaarde, maar ook om het verkoopproces makkelijker te maken. Mensen zullen sneller een huis komen wat al kant-en-klaar is voor de toekomst. Kijk altijd na of de besparingen per jaar meer zijn dan de rente die u betaalt over het uiteindelijke initiële bedrag dat geleend is.

Gerelateerde berichten

%s