Tips voor de NVM Open Huizen Dag

Het zit er weer aan te komen: De NVM Open Huizen Dag 2019 al worden op zaterdag 30 maart 2019.

Weet u al of u zult meedoen als huizenverkoper? U wilt natuurlijk graag dat bezoekers een goed gevoel hebben bij uw woning. Omdat de eerste indruk de belangrijkste is, geeft Verhuiswereld u graag wat tips:

Vaak regelt de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) twee keer per jaar een NVM open huizen dag, waarbij het uiteindelijke doel is om de verkoop van woningen te stimuleren. Door dit informele evenement is het gemakkelijker voor potentiële kopers om zich wat beter te oriënteren op de huizenmarkt. Er zijn naar schatting jaarlijks ongeveer 15.000 woningen die meedoen aan de open huizen dag. In het geval dat u mee gaat doen, is het verstandig om de onderstaande aandachtspunten onder de orde te brengen. Vaak kunt u dit ongeveer een week van te voren doen:

1. De tuin extra strak maken; heeft u zelf groene vingers, of is er een tuinier voor nodig? De mensen die interesse hebben in uw woning zullen het waarderen als alles goed rondom de woning geregeld is. Tevens is dit een goed visitekaartje van u en geeft dit een meer verzorgde indruk.

2. Zorg voor een opgeruimd en schoon huis; geen persoonlijke eigendommen laten liggen. Laat het huis goed luchten door ramen open te zetten en haal bijvoorbeeld luchtverfrissers weg; niet iedereen vindt dit prettig of hygiënisch.

3. Blijf transparant; dit wil zeggen niet liegen of onnodig de dingen mooier gaan vertellen dan dat ze zijn, de waarheid zal zich altijd achterhalen. Als u het antwoord op een vraag niet weet, geef dat gerust aan. Eerlijke antwoorden tellen immers meer mee dan leugens. Mocht iemand een bieding doen op uw woning tijdens een bezichtiging, attendeer die persoon erop dat u deze zaken door uw makelaar laat doen.

4. Zorg voor een ontspannen bezichtiging; niets is zo vervelend als onrust en het overzicht kwijtraken tijdens de gesprekken. Zorg er daarom bijvoorbeeld voor dat u uw kinderen en huisdieren elders onderbrengt, zodat deze geen interrupties zullen veroorzaken. Daarnaast is het mogelijk om de rondleiding door het huis te laten doen door één persoon, zodat mensen niet in de weg gaan lopen of verschillende onderwerpen gaan bespreken. Laat de bezoekers rustig rondkijken en neem vooral niet altijd de leiding, dingen zullen vanzelf hun gang gaan.

5. Maak uw woning uitnodigend; maak ruimte voor de gasten en haal uw eigen auto(‘s) van de oprit af. Daarnaast kan een kop koffie nooit verkeerd zijn om het ijs te breken. Om te voorkomen dat mensen uw adres zoeken in de straat, zou u kunnen overleggen met uw makelaar dat een te koop bod met “open huis” in uw tuin komt te staan deze dag, zodat mensen weten dat ze bij het juiste adres zijn!

 

Met deze tips bent u zo klaar voor de NVM Open Huizen Dag 2019!

Gerelateerde berichten

%s