Een goed verhuisbedrijf kiezen: waar moet je op letten?

Tips voor het kiezen van een goed verhuisbedrijf

Je hebt een huis gevonden en bent bezig met de voorbereidingen voor de dag van de verhuizing. Eén van de vragen die je, je daarbij moet stellen is: ga je alles zelf verhuizen of schakel je een verhuisbedrijf in? Het is voor iedereen en voor iedere situatie verschillend wat de beste keuze is. Dit kun jij dus het beste zelf afwegen.
Wel kunnen wij je een aantal dingen geven waar je op kan letten bij het kiezen van een verhuisbedrijf. Je wil natuurlijk wel dat je spullen in goede handen zijn! Dingen om aan het verhuisbedrijf te vragen of om op te letten, zijn:

  • De ervaring van het bedrijf
  • Beoordelingen van klanten
  • Verzekering en aansprakelijkheid
  • Erkend verhuisbedrijf
  • Het totale kostenplaatje
  • Wat moet je zelf regelen?
  • Hoe worden de spullen beschermd?
  • Duur van het verhuizen

Ervaring van het bedrijf

Een bedrijf dat al langer ervaring heeft, zal niet zo snel meer beginnersfouten maken. Toch staat ervaring niet altijd garant voor goede kwaliteit. Ook moeten nieuwe bedrijven natuurlijk ergens beginnen! En dan een bedrijf nieuw is, betekent niet meteen dat het een slecht bedrijf is.
Om erachter te komen of een bedrijf er in ieder geval verstand van heeft, kun je daar natuurlijk een beetje over doorvragen.

Beoordelingen bekijken

Een goede manier om erachter te komen wat voor service een bedrijf daadwerkelijk levert, is het bekijken van beoordelingen op internet. Vaak heeft een verhuisbedrijf op de website zelf beoordelingen staan van klanten. Dit is een goed punt om te beginnen, maar houd er wel rekening mee dat beoordelingen op de site zelf misschien niet altijd helemaal een betrouwbaar beeld geven. Het is daarom verstandig om te proberen of je ergens anders op internet ook nog beoordelingen kan vinden.

Verzekering en aansprakelijkheid

Meestal gaat het verhuizen goed, maar er bestaat altijd een kleine kans dat er toch iets gebeurt met jouw spullen. Dan wil je dat je spullen goed verzekerd zijn, zodat eventuele schade vergoed kan worden. Het is belangrijk om te weten of jij een verzekering hiervoor moet regelen of dat, dat bij de service van het bedrijf in zit. Maak hier goede afspraken over!
Zijn er afspraken gemaakt over een verzekering, dan is het ook handig om te weten waar de aansprakelijkheid precies ligt.

Erkend verhuisbedrijf

Om een extra garantie te hebben over de kwaliteit van de service, kun je erop letten dat je voor een erkend verhuisbedrijf gaat. Wanneer het een erkend verhuisbedrijf is, heeft dit bedrijf zich aangesloten bij de brancheorganisatie “Erkende verhuizers”. Dat een bedrijf erkend is, betekent niet meteen dat het bedrijf beter is dan bedrijven die zich hier niet bij aan hebben gesloten. Wel biedt het wat meer garanties dan een niet aangesloten bedrijf.

Het totale kostenplaatje

De kosten kunnen per verhuisbedrijf verschillen. Om achteraf niet voor onaangename verrassingen te komen staan, doe je er goed aan om duidelijk te informeren waar de kosten precies uit bestaan en de offerte goed te bekijken. Meestal zijn het kosten per uur, maar daarbij kunnen komen: transportkosten, voorrijkosten, eventueel parkeerkosten.

Wat moet je zelf regelen?

Net zoals het een goed idee is om de offerte te bekijken, kun je eventueel ook de algemene voorwaarden lezen. Niet het meest interessante leeswerk dat er bestaat, maar het is nooit verkeerd om op de hoogte te zijn van de regels en voorwaarden die gelden. Neemt het verhuisbedrijf jou alle zorgen uit handen of zijn er ook nog dingen die jij zelf moet regelen? Als je weet wat jij eventueel zelf nog moet regelen, kun je daar tijdig mee beginnen.

Hoe worden de spullen beschermd?

Om er zeker van te zijn dat je spullen onderweg in goede handen zijn, kun je informeren naar de manier waarop jouw spullen ingepakt en beschermd worden. Aan de hand hiervan kun jij bepalen of het nodig is om nog extra bescherming aan te brengen op je kostbare banken, kasten en andere meubels.

Duur van het verhuizen

Een verhuisbedrijf zal waarschijnlijk nooit een exact tijdstip kunnen geven waarop de spullen zullen arriveren. Wel kunnen ze waarschijnlijk een schatting geven rond welke tijdstippen ze aankomen. Noteer dit bijvoorbeeld in jouw agenda, zodat ze kunt zorgen dat je op dat moment aanwezig bent. Vooral bij een verhuizing over een langere afstand kan het soms eventjes duren.

%s