Makelaarsland

Alles dat je moet weten over Makelaarsland!

Wellicht heb je het al eens voorbij zien komen op televisie of heb je er een verkoopbord van in een tuin zien staan: Makelaarsland. Het is een groot, online platform voor huisverkopers en huiszoekers. Hoe werkt een huis verkopen hier? En wat zijn de kosten? Alles over dit platform lees je hier!

Wat is Makelaarsland?

Makelaarsland is in 2004 opgezet en al binnen een jaar enorm gegroeid. De afgelopen jaren is de naamsbekendheid gegroeid, onder andere door commercials op de televisie. Via het woningplatform kunnen mensen eenvoudig hun huis verkopen via een online makelaar van Makelaarsland. De bezichtiging doet de verkoper zelf, wat een groot deel van de kosten bespaart.

Huis verkopen via Makelaarsland

Het verkopen van een huis via deze website kent vier stappen:

  • De woningopname en presentatie van de woning: dit omvat onder andere de taxatie en het opstellen van het woningdossier door de juridische afdeling van Makelaarsland. U kunt de foto’s en tekst zelf maken, maar kunt ook een fotograaf van het platform inhuren voor een meerbedrag.
  • Bepalen van de verkoopstrategie en publicatie: de verkoper bepaalt samen met de makelaar wat de beste verkoopstrategie is. Bovendien wordt de woning op de website van Makelaarsland gepubliceerd en op Funda. Zo is de woning goed vindbaar voor mogelijke kopers.
  • Biedingen en bezichtigingen: als mensen jouw woning willen bezichtigen, regel je hier zelf een afspraak voor met de mogelijke kopers. Er zijn van Makelaarsland veel tips voor het doen van een goede bezichtiging om je te helpen! Als er een bod komt, gaat de makelaar daar mee aan de slag.
  • Verkoop en afhandeling: de koopovereenkomst wordt opgesteld door de makelaar en de juridische afdeling van het woningplatform. Daar hoef jij je dus geen zorgen over te maken. Wel kun je de makelaar altijd aanspreken voor vragen, dit kan tot de woningoverdracht.

 

Mobiele app

Naast een website, heeft Makelaarsland tevens een app voor de mobiele telefoon of tablet. Via deze app kun je als verkoper overal de voortgang zien en contact houden met mogelijke kopers en de makelaar.
Ook voor mensen die een huis zoeken, biedt de app uitkomst. Je kunt je voorkeuren opgeven en krijgt meldingen als er nieuwe huizen online komen te staan die bij jouw voorkeuren passen.

Makelaarsland kosten

Makelaarsland rekent een vast bedrag van €1290,00. Dit staat los van de waarde van uw woning. Veel traditionele makelaars rekenen een bepaald percentage van de verkoopprijs van de woning.

NVM Keurmerk

Als lid van NVM heeft het platform de garantie van goede kwaliteit. Het is altijd verstandig om voor een makelaarskantoor of -platform te gaan dat een keurmerk heeft, zodat je zeker weet dat het kwaliteit levert.

Liever een “offline” makelaar?

De beste makelaar, notaris of financieel expert in jouw woonplaats vind je eenvoudig via Verhuiswereld.nl!

Huis verkopen of aankopen via Makelaarsland

%s