Dit moet je niet vergeten bij een verhuizing

Dit moet je niet vergeten bij een verhuizing

Verhuizen brengt al genoeg stress met zich mee. Dozen die ingepakt moeten worden, dingen die moeten worden geregeld, financiering die rond moet komen… De kans bestaat dat er dan wel eens wat bij in schiet. Om jou te helpen een zo soepel mogelijke verhuizing te hebben, hebben wij een aantal dingen op een rij gezet waar je niet zo 1, 2, 3 aan zou denken als je gaat verhuizen. Sommige dingen zijn misschien klein (daarom worden ze vast zo snel vergeten ;)) maar het is toch fijn om ook dat geregeld te hebben.

Zoek een plattegrond

Verhuis je naar een nieuwe plaats, waar je niet bekend bent? Dan kan het handig zijn om een plattegrond van de betreffende plaats te kopen. Zo kun je in één oogopslag zien waar belangrijke winkels zitten, net zoals dingen als scholen, kinderopvang, punten voor openbaar vervoer, bouwmarkten.
Uiteraard zul je vanzelf wegwijs worden in je nieuwe woonplaats, maar een beetje oriënteren is niet verkeerd!

Alle abonnementen opzeggen

Met de nadruk op alle. Abonnementen van kranten en weekbladen die zie je iedere dag of iedere week voorbij komen. Aan het opzeggen of wijzigen van deze abonnementen zul je dan ook wel herinnerd worden. Tijdschriften die echter niet zo vaak komen, zie je niet zoveel voorbij komen. Bekijk je bankafschriften om te controleren of je al je abonnementen over hebt gezet naar het nieuwe adres. Dit is gelijk een goed moment om te kijken of je alle abonnementen daadwerkelijk wil behouden.

Begin op tijd met opzeggen

Begin op tijd met het opzeggen van abonnementen, gas, elektriciteit, water, internet, enzovoorts. Controleer in ieder geval op tijd of sommige van dit soort dingen aan een opzegtermijn zijn verbonden. Het is zonde als je hier te laat achterkomt en daarom nog een maand door moet betalen zonder dat je het gebruikt!

Spullen inleveren

Verhuis je naar een andere plaats? Dan is het belangrijk om alles dat gebonden is aan je oude woonplaats in te leveren. Denk hierbij aan dingen zoals spaarkaarten van plaatselijke winkels, boeken van de bibliotheek, dingen die je van anderen hebt geleend.

Bekijk wanneer afval op wordt gehaald

Het kan zijn dat de containers op andere dagen aan de weg moeten dan het geval was bij je eigen woning. Zorg dat je deze dagen in je agenda op mobiel hebt staan. Tijdens het uitpakken van de dozen kom je vast nog dingen tegen die weg moeten. Het is geen pretje om dan het ophalen van het afval te missen en een maand met een volle container te zitten!
In sommige gemeenten is er een app waarbij je een melding krijgt als er een afvalbak aan de weg moet.

Gerelateerde berichten

%s